Nyheter Sverige

Polis söker vittnen till dödsolycka

Polisen efterlyser vittnen till dödsolyckan i Biskopsgården. Arkivbild
Polisen efterlyser vittnen till dödsolyckan i Biskopsgården. Arkivbild

Fastighetsskötaren gav den 80-åriga kvinnan skjuts på sitt elfordon. Men när kvinnan skulle kliva av föll hon så olyckligt att hon avled. Nu söker polisen vittnen till dödsolyckan i Biskopsgården i Göteborg.

– Vi vet inte vad som inträffat trots att det hände för mer än en vecka sedan. Jag tror aldrig att vi haft en så dålig uppstart på en dödsolycka någon gång tidigare, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare vid Göteborgspolisens trafiksektion, till TT.

Olyckan rapporterades till SOS Alarm vid 13-tiden den 15 juni. Men polis kallades aldrig till platsen. Först två dagar senare hamnade ärendet på trafiksektionens bord.

– Det finns en hel del frågetecken kring den hanteringen som vi ska titta på. Viktiga åtgärder som förhör och teknisk undersökning genomfördes nu inte, säger Andreas Gabrielsson.

Det man vet är att den äldre kvinnan skjutsades av en anställd vid ett bostadsbolag. Chauffören har ännu inte hörts. Innan polisen fick information om fallet hade han åkt iväg på en inplanerad semesterresa.

– Chauffören ville sannolikt ge lite service till kvinnan. Men när hon ska kliva ur fordonet händer något, oklart vad. Därför vädjar vi nu om hjälp från boende i området. I nuläget saknar vi nästan helt externa vittnen, säger Andreas Gabrielsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset