Nyheter Toppnyheter

Polisbil sattes i brand i Paris

En uppretad folkmassa satte eld på en polisbil i centrala Paris i dag.
En uppretad folkmassa satte eld på en polisbil i centrala Paris i dag.

En folkmassa i Paris omringade en polisbil och satte eld på den. Händelsen är den senaste i raden av våldsamheter vid protester mot en föreslagen arbetsmarknadsreform.

Poliserna i bilen flydde. Incidenten inträffade några hundra meter från den plats där polisen höll en egen manifestation mot de så gott som dagliga sammanstötningarna med våldsamma gäng som uttrycker sitt missnöje med reformplanerna. Samtidigt anklagas polis för att bruka övervåld i drabbningarna.

Utöver gatuprotesterna har anställda inom järnväg och hamnar gått ut i strejk. Strejken, som ska pågå fram till fredag morgon, medför bland annat att antalet avgångar för höghastighets- och intercitytåg halveras och att färjeavgångar mot Storbritannien ställs in. Även lokaltåg och pendeltåg påverkas kraftigt, enligt statliga tågbolaget SNCF.

Utöver detta kommer flygledare att strejka från i morgon, torsdag, enligt ett pressmeddelande från flygbolagsalliansen Airlines for Europe.

I går deltog tiotusentals personer i demonstrationer runt om i Frankrike. Det finns dock inget som tyder på att regeringen är på väg att mjukna när det gäller jobbreformen, som syftar till att göra arbetsmarknaden mer flexibel men som enligt kritiker urholkar jobbtryggheten.

Laurent Cipriani/AP/TT
Demonstranter och kravallpolis under tisdagens protester i Lyon i centrala Frankrike.

Läs också