Nöje Musik Nyheter

Politiker: Springsteen är en mobbare

Bruce Springsteen. Arkivbild.
Bruce Springsteen. Arkivbild.

Bruce Springsteens beslut att ställa in en konsert i helgen i protest mot en ny omstridd lag har upprört en republikansk kongressledamot som kallar "Bossen" för en mobbare. Men beslutet hyllas av Hillary Clinton.

Kongressledamoten Mark Walker, som representerar delar av Greensboro, North Carolina, är inte nöjd med att Springsteen har ställt in söndagens spelning i staden i protest mot att delstaten röstat igenom en ny lag som inskränker transpersoners rättigheter, skriver Billboard.

– Det är en besvikelse att han inte fullföljer sina åtaganden. Bruce är känd för att tillhöra radikalvänstern, och det har han all rätt att göra, men han tar till mobbningsmetoder. Det är som när en unge blir sur och säger "det är min boll och nu går jag hem", säger Walker.

Kongressledamot Walker säger att det i slutänden inte spelar så stor roll att Greensboro går miste om Springsteen då staden "snart får besök av Def Leppard och Justin Bieber".

Men långt ifrån alla är arga på Bruce Springsteen.

"Tack, Bruce Springsteen. Jag står med dig, dina hbtq-fans och deras allierade. Vi måste fortsätta kämpa tills varje amerikan – i och utanför North Carolina – kan leva ett liv fritt från diskriminering", skriver presidentaspiranten Hillary Clinton på Facebook.

Mike Groll/AP/TT
Hillary Clinton. Arkivbild.