Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Polska huliganer i bråk

Ungern har bötfällts efter att deras fans slogs med polisen i samband med mötet med Island. Arkivbild.
Ungern har bötfällts efter att deras fans slogs med polisen i samband med mötet med Island. Arkivbild.

Polska fotbollshuliganer slogs med varandra och fransk polis fick använda tårgas, pepparsprej och batonger för att få ordning på läget i Marseille inför matchen mellan Polen och Ukraina i fotbolls-EM.

Tusentals polska fans laddade inför tisdagskvällens match när oroligheterna startade. Enligt polisen var det rivaliserande polska huligangrupper som hamnade i slagsmål. Tolv personer greps.

Marseille har drabbats hårt av huliganism och inför mötet mellan England och Ryssland i början av EM drabbade fans samman tre dagar i rad. Enligt myndigheterna jobbar 1 000 poliser och 200 säkerhetsagenter kring kvällens match i Marseille.

På tisdagen bötfällde Uefa det ungerska fotbollsförbundet med motsvarande 600 000 kronor för läktarstörningar i samband med mötet mellan Ungern och Island.

Turkiet, som redan straffats av Uefa sedan fansen misskött sig under förlusten mot Spanien, riskerar ytterligare sanktioner efter att turkiska fans kastat in pyroteknik på planen under matchen mot Tjeckien på tisdagen. En match som Turkiet vann med 2–0.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset