Sport Fotboll

Portland och Columbus till MLS-final

Dallas jagade på för att göra ett 3–1-mål och därmed få till en avgörande förlängning i MLS-semifinalen mot Portland. I stället kvitterade Portland (2–2) fem minuter in på tilläggstiden och blev klart för final i den amerikanska proffsligan i fotboll.

Där ställs Portland mot Columbus, som förlorade returmötet med New York (0–1) men gick vidare tack vare 2–0-segern i första semifinalen.

Portland, som spelat i MLS sedan 2009, har aldrig tidigare varit i final. Timbers vann hemmamatchen mot Dallas med 3–1 och genom argentinaren Lucas Melanos 2–2-mål på tilläggstid i den andra matchen gick man vidare med sammanlagt 5–3.

– Vi gav aldrig upp, det säger mycket om det här laget. Jag kunde inte vara mer stolt, säger Portland-tränaren Caleb Porter.

Finalmotståndaren Columbus, som tog sig till final med sammanlagt 2–1 mot New York, har hemmaplan i finalen den 6 december. Crew har vunnit mästerskapet MLS Cup en gång tidigare, 2008. I Columbus spelar svensken Mohammed Saeid. Den 24-årige Örebro-bördige mittfältaren byttes in i slutminuterna av matchen.