Sport

Portugal vill visa kritikerna

Portugals Cristiano Ronaldo och Danilo ställs mot Wales i EM-semifinalen.
Portugals Cristiano Ronaldo och Danilo ställs mot Wales i EM-semifinalen.

Portugal väntar på första segern under ordinarie matchtid under fotbolls-EM.Den ska komma i semifinalen mot Wales.– Vi har inte presterat på topp ännu. Vi kan bättre och vi tror att vi kan nå finalen, säger mittfältaren Danilo.

Portugal övertygade inte i gruppspelet där det blev tre oavgjorda matcher mot Island, Österrike och Ungern. Portugal gick ändå vidare som trea i gruppen.

I åttondelen krävdes det förlängning mot Kroatien innan portugiserna kunde klättra vidare i turneringen och i kvartsfinalen avgjorde Portugal först efter straffar mot Polen.

Insatserna har orsakat en hel del kritik, inte minst i den portugisiska pressen.

– Kritiken har bara gjort oss mer motiverade. Vi vill visa våra kritiker att de har fel, säger Danilo till Uefas hemsida.

På onsdag väntar skrällaget Wales i semifinal.

– Det blir ingen lätt match. Wales är inte högt rankat, men det har ingen betydelse. De har visat vad de går för. Vi har respekt för Gareth Bale, men vi kommer inte att ge honom något utrymme. Och det finns andra spelare att se upp för också. Men vi ska gå hela vägen. En final mot Frankrike skulle vara trevlig, en final mot ett annat lag också, säger Danilo.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset