Nyheter Toppnyheter

Posten evakuerad efter paketfynd

En postterminal har evakuerats och 14 personer har förts till sjukhus sedan en postförsändelse med misstänkt innehåll har hittats i norska Stokke.
En postterminal har evakuerats och 14 personer har förts till sjukhus sedan en postförsändelse med misstänkt innehåll har hittats i norska Stokke.

14 personer har förts till sjukhus efter att ha kommit i kontakt med misstänkt innehåll i en postförsändelse i Norge.Enligt polisen ska det röra sig om en förpackning som har gått sönder.

Ytterligare 28 personer som har befunnit sig på andra ställen i byggnaden på postterminalen i Stokke i norska Vestfold har tagits till sjukhus för kontroll. Totalt är det 42 personer som är förda till sjukhus.

– De 14 som har exponerats för innehållet har genomgått smittokontroller och är isolerade fram till att polisen har kommit fram till vad det är, säger sjukhusets kommunikationschef Merete Lindahl.

Fyndet ska röra sig om ett vitt pulver, uppger tidningen Tønsbergs Blad.

– Oslopolisen har skickat bombgruppen, som undersöker den plats där förpackningen finns. De ska ta hand om förpackningen och skicka innehållet till analys, säger Per Andreassen, insatsledare på Sør-Øst-polisen.

Sjukhuset i Vestfold uppger att de som har utsatts för innehållet inte har några allvarliga symptom, uppger Sør-Øst polisdistrikt.

Terminalen har evakuerats och ett område med en radie på 100 meter är avspärrat kring byggnaden.

Roald, Berit/NTB Scanpix/TT
Postterminalen i Stokke i Vestfold.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset