Sport

Pressad Wawrinka vidare

Stan Wawrinka efter segern mot Lukas Rosol.
Stan Wawrinka efter segern mot Lukas Rosol.

Den regerande mästaren Stan Wawrinka var illa ute men vände mot Lukas Rosol i Franska mästerskapen i tennis.Även Andy Murray hade stora problem och var i underläge 1–2 i set när matchen mot Radek Stepanek bröts för mörker.

I underläge 1–2 i set var Stan Wawrinka på väg att skriva historia som den första regerande mästaren sedan 1957 som åkt ut direkt i grand slam-turneringen, men till slut vann den schweiziske tennisstjärnan mot tjecken Lukas Rosol, 59:a på världsrankningen, i en femsetare, 4–6, 6–1, 3–6, 6–3, 6–4.

Skotten Andy Murray tappade de båda första seten mot Radek Stepanek, Tjeckien, men tog det tredje med 6–0 och ledde det fjärde med 4–2 när spelarna lämnade huvudbanan Philippe-Chatrier i skymningen.

Den tiondeseedade kroaten Marin Cilic, US Open-segrare 2014, är ute ur turneringen. Den 166-rankade argentinaren Marco Trungelliti vann med 7–6, 3–6, 6–4, 6–2.

Spelet i Paris försenades flera timmar på grund av ett regnavbrott.

Roland Garros är numera den enda av de fyra grand slam-turneringarna som inte har tak över huvudarenan. Och det dröjer ytterligare fyra år innan det kan vara på plats, tror tävlingschefen Guy Forget.

En ny arena, med plats för 5 000 åskådare, är planerad men dröjer på grund av protester mot att historiska växthus måste rivas. Arenan kan inte vara klar förrän tidigast 2018.

– Förmodligen är inte allt klart förrän 2020 och taket är den allra sista delen i pusslet, säger Forget.