Nöje Musik

Prince skulle träffa beroendeexpert

Prince. Arkivbild.
Prince. Arkivbild.

Dagen innan Prince dog ringde hans talespersoner en berömd avvänjningsexpert för att boka ett möte. Artisten uppgavs ha en "medicinsk nödsituation", skriver Minneapolis Star Tribune.

Dagen efter Princes plötsliga död den 21 april skulle han ha träffat den rikskände läkaren och avvänjningsexperten Howard Kornfeld, uppger Kornfelds advokat William Mauzy.

Princes talespersoner ringde Kornfeld den 20 april och uppgav att artisten befann sig i en "allvarlig medicinsk nödsituation". Men Kornfeld, som driver avvänjningskliniken Recovery Without Walls i Kalifornien, kunde inte träffa Prince förrän den 22 april. I stället skickade han sin son och medarbetare Andrew Kornfeld till Princes hem i Minnesota för att undersöka honom och göra upp en behandlingsplan.

Andrew Kornfeld var en av personerna som befann sig i Princes hem Paisley Park när artisten hittades livlös i en hiss och det var även Kornfeld den yngre som ringde nödsamtalet.

William Mauzy säger till tidningen att Andrew Kornfeld hade med sig en liten dos av substansen buprenorfin, som används vid avvänjning av opiatberoende, men han hann aldrig ge medicinen till Prince.