Nyheter Världen

Prins släpper "bomb" mot Obama

En bild från filmen med prins Harry och drottning Elizabeth som svarar på en utmaning från det amerikanska presidentparet.
En bild från filmen med prins Harry och drottning Elizabeth som svarar på en utmaning från det amerikanska presidentparet.

Det amerikanska presidentparet Barack och Michelle Obama utmanade brittiske prins Harry på sociala medier för att uppmärksamma en internationell idrottstävling för skadade militärer.Harry svarade med – drottning Elizabeth II.

Det började med att presidentparet postade en video på Twitter för att uppmärksamma spelen, Invictus games.

– Hallå där, prins Harry. Kommer du i håg när du sade att vi skulle "köra hårt" på Invictus games?" frågar Michelle Obama i filmen.

– Var försiktig med vad du önskar dig, säger president Obama med militärer bakom sig som ser allvarliga ut. En av dem säger "boom" och visar med handen hur han släpper en bomb.

Prins Harry, beskyddare av spelen, svarade på Twitter: "Synd för er @FLOTUS och @POTUS men jag var inte ensam när ni skickade mig den där videon".

Han bifogar en video där han sitter tillsammans med sin farmor, Storbritanniens drottning Elizabeth, och bläddrar i en broschyr om idrottsspelen när Obamas utmaning dyker upp i telefonen.

"Boom?" frågar drottningen roat och lägger till: "Men kära nån!".

Det hela avslutas med att prinsen vänder sig mot kameran, ler triumferande och släpper en "bomb" med handen: "Boom!"

Idrottsspelen hölls för första gången i London i september 2014. I år arrangeras tävlingen i Florida i USA.

AP/TT
En bild från filmen där det amerikanska presidentparet utmanar prins Harry.