Sport

Propulsion bäst i Boden

Örjan Kihlström körde Propulsion till seger i Norrbottens stora pris. Arkivbild.
Örjan Kihlström körde Propulsion till seger i Norrbottens stora pris. Arkivbild.

Daniel Redéns Propulsion var bäst då Norrbottens stora pris avgjordes på V75.

Det kryllar av världsstjärnor i Daniel Redéns stall. Förra veckan vann Call Me Keeper miljonloppet Jämtlands stora pris och under lördagen blev det triumf för Propulsion i Norrbottens stora pris på Bodentravet.

Tillsammans med Örjan Kihlström hittade Propulsion till spets trots spår tio och väl i den positionen kämpade femåringen tappert. Sauveur och On Track Piraten utmanade den sista biten, men Daniel Redéns häst vann med en noslängd.

– Jag får nypa mig i armen. Hästen är otrolig, vilken fantastisk resa han har gjort hos oss, sade Redén efter segern som var värd en miljon kronor.

Körande Örjan Kihlström hade bara lovord att strö över Propulsion.

– Hästen är ruggigt fin. Det var inte alls länge sedan som han började tävla i eliten och att han svarar för den här prestationen är imponerande, minst sagt, sade Kihlström.

Segertiden skrevs till 1.11,7a/2 140 meter.

Det var inte bara en triumf firma Kihlström/Redén stod för. Whitehouse Express spurtade ner sina konkurrenter i den inledande avdelningen och tog därmed karriärens nionde seger. I den sjätte avdelningen vann Örjan Kihlström tillsammans med Reijo Liljendahls talang Fire To The Rain. Hästen har varit skadedrabbad och tränaren lär ha dragit en lättnadens suck efter att Fire To The Rain segrat för första gången sedan augusti 2014.