Sport

Publikfest väntas i cupfinalen

Drygt 21 500 biljetter hade vid lunchtid på onsdagen sålts till torsdagens final i Svenska cupen mellan Malmö FF och Häcken på Swedbank Stadion. Arkivbild.
Drygt 21 500 biljetter hade vid lunchtid på onsdagen sålts till torsdagens final i Svenska cupen mellan Malmö FF och Häcken på Swedbank Stadion. Arkivbild.

Runt 22 000 åskådare väntas se Svenska cup-finalen mellan Malmö FF och Häcken på Swedbank Stadion.Om det blir verklighet är det den bästa publiksiffran i en cupfinal hittills utanför Solna.

Vid lunchtid på onsdagen hade det sålts drygt 21 500 biljetter till torsdagens final av Svenska cupen mellan Malmö FF och Häcken.

– Det kommer bli en stor publikfest, säger Peter Åhlander, MFF:s kommunikationschef.

Kapaciteten ligger på 22 500, men helt fullt väntas det inte bli. Gästande Häcken har tilldelats 1 100 biljetter till sin sektion och har i nuläget sålt 650 av dem.

– Det kan göra att siffran inte kommer upp i 22 500, men vi räknar med att övriga biljetter går åt. Det är jättekul att Häcken kommer med så många supportrar, säger Åhlander.

Aldrig tidigare har en cupfinal utanför Solna (Råsunda och Friends Arena) lockat så många åskådare. Den tidigare rekordnoteringen är från 1943 i Norrköping när 19 595 åskådare såg omspelet av finalen mellan IFK Norrköping och AIK. Bästa publiksiffran hittills i en cupfinal är 35 087 åskådare på Råsunda när MFF mötte IFK Norrköping 1944.

Svenska cupen-finalen arrangeras av Svenska fotbollförbundet, som delar på biljettintäkterna med finallagen MFF och Häcken. Genom lottning blev Swedbank Stadion utsedd till finalarena.