Sport

Putin om OS-avstängningar: Diskriminering

Rysslands president Vladimir Putin tillsammans med den avstängda stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva.
Rysslands president Vladimir Putin tillsammans med den avstängda stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva.

Fler än 100 ryska idrottare stoppas från att tävla i OS.Det gör Vladimir Putin irriterad.– En avsiktlig kampanj. Diskriminering, sade den ryske presidenten.

Avstängningarna av ryska idrottare från OS är "diskriminering" och rysk idrott är offer för en politisk kampanj.

Det sade Rysslands president Vladimir Putin när han i dag träffade 49 av utövarna från OS-truppen – plus de avstängda stjärnorna Jelena Isinbajeva och Sergej Sjubenkov – i Moskva.

– Nuvarande situationen går inte bara bortom rättsligt område. Det går bortom sunt förnuft. Det här är ett slag mot hela idrottsvärlden och de olympiska spelen. Det är uppenbart att avsaknaden av ryska idrottare – som finns i toppen av många discipliner – kommer att avsevärt påverka intensiteten på tävlingarna, sade han.

Putin hävdade också att OS-medaljerna devalveras i värde i grenar där Ryssland inte tillåts ställa upp.

– De andra idrottsmännen förstår att kvaliteten på deras medaljer kommer att vara annorlunda", sade Putin och tillade att sommarolympiaden kommer att bli "något av ett spektakel".

386 idrottare ingick i den ursprungliga ryska truppen, men efter Wadas rapport om statsunderstödd dopning har fler än 100 av dem stoppats från att tävla i Brasilien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset