Nöje Musik Metro Music

Pyrotekniken gjorde ingen besviken

Det tyska industrimetalbandet Rammstein bjöd Bråvallapubliken på fyrverkerier och eld.
Det tyska industrimetalbandet Rammstein bjöd Bråvallapubliken på fyrverkerier och eld.

När sceneffekternas okrönta konungar, industrimetalbandet Rammstein, klev ut på scenen på Bråvallafestivalen bröt fyrverkerierna ut. Fram till midnatt bjöd tyskarna på bankande musikmangel, tillika teater, som var både en fest för ögat som för örat.

När sceneffekternas okrönta konungar, industrimetalbandet Rammstein, klev ut på scenen på Bråvallafestivalen bröt fyrverkerierna ut. Fram till midnatt bjöd tyskarna på bankande musikmangel, tillika teater, som var en fest såväl för ögat som för örat.

Varje nummer bjöd på minst en explosion eller några flammor eld. Sångaren Till Lindemans mörka röst flöt olycksbådande över de hårt distade gitarrerna och när hans bombbälte smällde i ett regn av gnistor vrålade publiken för full hals.

Flera meter höga rökmoln sköt upp ur scengolvet och täckte hela Panorama-scenen gång på gång. Så fort det blev en lugn stund dröjde det inte länge innan de dundrande trummorna och de vrålade gitarrerna började ljuda igen.

Mitt ibland effekterna, vrålen och de hårda melodierna stod Till Lindeman stadigt och röjde på sitt eget speciella vis, sittandes halvt på huk samtidigt som han hamrade takten med knuten näve.

Izabelle Nordfjell/TT
Rammstein intog Panorama-scenen på Bråvalla sent på torsdagskvällen.
Izabelle Nordfjell/TT
Rammstein och Till Lindeman fick publiken att vråla för full hals.
Izabelle Nordfjell/TT
Publiken vrålade med till Rammsteins spelning sent på torsdagskvällen.
Izabelle Nordfjell/TT
Rammstein avslutade torsdagskvällen på Bråvallafestivalen i Norrköping.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset