Nyheter Sverige

Rättegång om mordet på ett HVB-hem

På onsdag inleds rättegången om händelsen i januari då en 22-årig anställd på ett HVB-hem Mölndal knivhöggs till döds. Arkivbild.
På onsdag inleds rättegången om händelsen i januari då en 22-årig anställd på ett HVB-hem Mölndal knivhöggs till döds. Arkivbild.

På onsdag ställs en ung man, eller pojke, inför rätta för mordet på ett HVB-hem i Mölndal. Offret var en 22-årig kvinna som var ensam i tjänst den ödesdigra morgonen i januari.

Kvinnan attackerades och fick knivstick i både rygg och lår, samt skador i en hand när hon försökte värja sig. Hon avled av förblödning från en djup knivskada i låret.

De poliser som larmades till huset i centrala Mölndal möttes av en stökig och blodig brottsplats. Gärningsmannen hade övermannats av andra boende och stämningen var upprörd.

Den fyra dagar långa rättegången gäller även mordförsök på en av de andra ensamkommande på hemmet.

Den åtalade uppger själv att han är 15 år, åklagaren hävdar med stöd av Migrationsverket att han är vuxen. Hur tingsrätten ställer sig i åldersfrågan kommer att framgå när domen kommer.

Att den 22-åriga kvinnan var ensam i tjänst ledde till både fackliga protester och en förundersökning om misstänkt brott mot arbetsmiljölagen.

Living Nordic AB, som driver boendet, uppger att det inte längre förekommer ensamarbete på hemmet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset