Sport

Rögle fick sista ordet mot LHC

Rögle vann mot Linköping.
Rögle vann mot Linköping.

Två raka matchstraff gav Rögle chansen i fem mot tre nästan fem minuter.Men Linköping kämpade upp 3–6 till 6–6 i sista perioden.Till slut var det ändå tremålsskytten Patrik Cehlin som ordnade bonuspoängen till skåningarna.

Mötet mellan Linköping och Rögle är inte bara det målrikaste i SHL den här säsongen – utan också det mest galna.

LHC vände 0–1 till 3–1 i första perioden och verkade ha kopplat ett järngrepp om händelserna.

Då drabbades man av två matchstraff inom loppet av 34 sekunder – Nichlas Hardt och Daniel Rahimi – och tvingas spela tre mot fem i 4.26 minuter.

– Två mycket tveksamma matchstraff, anser Linköpings tränare Dan Tangnes.

I det läget vände gästerna till 3– 4 inför en rejält buande hemmapublik.

Rögles forward Patrik Cehlin har aldrig varit med om något liknande förut.

– Nej, det hör ju inte direkt till vanligheterna att få spela fem mot tre i nästan fem minuter. Vi kunde ha gjort fler mål, men två var ändå helt okej, tycker han.

Danska räddningar

Målvakten Oscar Dansk räddade sedan några fria lägen för Rhett Rakhshani och Fredric Andersson – och i stället kunde Rögle öka på två gånger om till innan den andra pausen.

– Vi visste att Linköping skulle pressa på för fullt i sista perioden. Ändå trodde jag att vi skulle få med oss alla tre pinnarna hem, säger Cehlin.

Men den starka forceringen gav tre fullträffar av Gustav Forsling, Broc Little och Garrett Roe – och Linköping hade även ett par chanser att sätta 7–6 innan full tid.

– Jag är väldigt nöjd att vi lyckades mobilisera vår energi de sista 20 minuterna och hämta upp. Är jäkligt stolt över grabbarna hur vi avslutade matchen, säger lagkaptenen Niklas Persson. Tycker att vi borde ha avgjort innan förlängningen.

Ny överraskning

När så gott som alla på läktarna trodde att östgötarna skulle fixa bonuspoängen bjöds de på ännu en överraskning.

I stället var det nämligen Rögle som tryckte in 6–7 – på straff tio sekunder före slutet av tremålsskytten Patrik Cehlin.

– Det kändes lite tungt att tappa ledningen med tre mål, samtidigt är Linköping jäkligt bra och har många luriga anfallare. Skönt att få med oss två poäng i alla fall, det var nog inte många som räknat med innan. Och kul att göra tre mål för första gången på seniornivå, ler hjälten.

Efter Rahimis tackling mot sargen drabbades Jack Connolly av hjärnskakning.

– Jobbigt för oss eftersom han är så viktig för laget, säger tränaren Anders Eldebrink.