Sport

Rögle fortsätter sin trend

Ludvig Rensfeldt i mitten gjorde ett av Rögles mål när Karlskrona besegrades borta med 2–1. Arkivbild.
Ludvig Rensfeldt i mitten gjorde ett av Rögles mål när Karlskrona besegrades borta med 2–1. Arkivbild.

Rögle har efter jul blivit ett varannanmatchlag.Trenden fortsatte då man, efter förlust senast på hemmais, vann med 2–1 borta mot Karlskrona.– Väldigt skönt att vinna även om det inte såg så vackert ut i dag, säger Rögles segerskytt Ludvig Rensfeldt.

Jumbon Karlskrona på spelschemat plus faktumet att nästjumbon Modo tidigare under lördagen förlorat såg ut som ett bra läge för Rögle att rycka åt sig en nio poäng stor marginal ned till kvalstrecket. Och det började bra för Rögles del då man tog ledningen genom ett backhandmål av Ludvig Elvenes från nära håll.

Men Karlskrona visade att man inte tänker låta sig knäckas av många förluster och ett närmast hopplöst tabelläge. Man fortsätter att kämpa och Jesper Olofssons kvitteringsmål strax före paus föregicks av ett riktigt fint passningsspel i anfallszon. Olofssons mål innebar för övrigt att Röglemålvakten Lars Voldens nolla i Karlskronas hemmaarena, som han hållit sedan pucken släpptes i lagens förra möte 14 november, var spräckt.

Medstuds i bland

Rögle återtog kommandot via ett mål i spel fem mot fyra. Ludvig Rensfeldt fick flera chanser och kunde till slut från nära håll trycka in pucken bakom Johan Holmqvist i Karlskronas mål.

– Skönt med lite medstuds ibland.

Rensfeldts mål innebar att Rögle var laget som hade något att gå på i slutperioden medan Karlskrona var laget som fick jaga. Matchbilden blev just sådan. Karlskrona kämpade frenetiskt i anfallszon mot ett tätt Rögleförsvar som var måttligt intresserat av att anfalla.

"Vi hade flyt"

– Det finns inga lätta matcher, jag tycker att Karlskrona var mycket bättre denna gång än när vi mötte dem senast. Vi hade lite flyt och vår målvakt Lars Volden spelade bra.

I slutet av matchen tog Karlskrona ut sin målvakt Johan Holmqvist i ett sista försök att åstadkomma en kvittering. Man skapade ett visst tryck men inget av de båda lagen mäktade med att göra fler mål denna kväll och Rögle fortsätter sin trend att vinna varannan match.

– När man ligger där vi ligger räcker det en bra bit att vinna varannan match. Vi kan inte fokusera på vad andra lag gör. Det är många matcher kvar och vi behöver bli jämnare i våra prestationer för att kunna klättra en bit till, avslutar Ludvig Rensfeldt.