Sport

Rögle jublade efter Schütz dubbel

Rögle firade tre poäng mot Modo. Arkivbild.
Rögle firade tre poäng mot Modo. Arkivbild.

Felix Schütz styrde och sköt.Den nya tysken gjorde sina två första mål när Rögle byggde ut kvalbufferten ned till Modo via 2–1.– Jag kunde inte vara lyckligare, sade segerskytten.

Det är skillnad på åtta och två poäng. Den lilla bufferten käkar ett hungrigt kvalspöke upp i ett nafs, den större kan ett jagat lag luta sig mot med lägre puls.

Med den vetskapen gick Rögle in till hemmamatchen mot Modo i SHL-ishockeyn, på tolfte plats i tabellen och med fem poäng ned till gästerna från Örnsköldsvik.

Möjligen gnagde även andra mörka tankar i hemmaspelarnas bakhuvuden. Rögle hade inte tagit tre poäng mot Modo sedan oktober 2009 och hade förlorat säsongens tidigare två möten med nästjumbon.

Då var inte nyförvärvet Felix Schütz med. Den 28-årige tysken kom till Ängelholm med en tung säsong i bagaget – men med näsa för mål.

I den fjärde matchen i grönt och vitt studsade pucken rätt två gånger och 0–1 blev 2–1.

– Det har varit tufft. Jag har jobbat hårt men har inte lyckats hitta rätt. I dag hade jag flyt. Det första var tur (gick in via skridskon) och i fem mot tre (det andra målet) studsade pucken till min klubba. Jag är väldigt glad. Matchen handlar ju om att klara kontraktet, sade han till C More.