Sport

Rönnberg öppnar för interna böter

Joel Lundqvist ordnade kvitteringen när Frölunda vände till seger mot Brynäs och tog säsongens första SHL-poäng i tredje försöket.
Joel Lundqvist ordnade kvitteringen när Frölunda vände till seger mot Brynäs och tog säsongens första SHL-poäng i tredje försöket.

Första segern för säsongen, men också matchstraff för tackling mot huvudet för andra matchen i rad. Efter 3–1 mot Brynäs talade Frölundas tränare Roger Rönnberg om interna böter.

I höstens första seriematch på hemmaplan jagade Frölunda revansch för Brynäs fredagsseger med 7–2 i Gävle, när lagen möttes på nytt i Scandinavium.

Men det nya Frölunda, som tappat 13 spelare efter vårens SM-guld och nu hade nio nyförvärv i uppställningen, har ganska långt till förra säsongens stundtals bländande nivå. Jonathan Granström gav Brynäs ledningen i powerplay sedan Frölunda haft för många spelare på isen.

Matchen fortsatte präglas av utvisningar. I fredags fick Frölundas Robin Figren matchstraff, och sedan avstängning, för en tackling mot huvudet. Nu var det Jonathan Sigalet, som fick lämna matchen efter en tackling som gav brynäsaren Jesper Jensen en hjärnskakning.

Svagt powerplay

Brynäs fick fem minuter i numerärt överläge, men utan resultat. I stället kvitterade Frölunda kort därefter genom lagkaptenen Joel Lundqvist.

– Vi åstadkommer inte nånting. Det känns bittert, säger Brynäs tränare Thomas Berglund om det långa powerplayet.

– Men jag tycker Frölunda var bättre idag, tillägger han.

Brynäs spelare har i år infört ett internt bötesstraff på 5 000 kronor för den som delar ut en tackling mot huvudet. Nu har i stället brynäsare fått ta emot just sådana tacklingar i lagets två första matcher.

– Jag är stolt över våra spelare som själva tagit tag och satt en igång en process i sitt eget huvud att visa respekt, säger Thomas Berglund och tycker att andra lag borde ta efter.

"Bra initiativ"

Frölundas tränare Roger Rönnberg vill inte ta ställning till om Sigalets utvisning var rätt dömd, men instämmer i Berglunds resonemang.

– Jag skrev upp "Bulans" idé. Det är ett bra initiativ. Jag vill inte att varken Figren eller Sigalet ska sätta sig i de situationerna, säger Rönnberg.

Så långt som till interna böter vill Joel Lundqvist inte gå. Men han håller med om att Frölunda dragit på sig för många utvisningar i säsongsstarten.

– Vi rusar på lite och sätter oss i situationer. Vi måste hålla oss kallare, säger Lundqvist.

Ett rappt skott från Johan Sundström gav viktiga 2–1 efter 57 sekunder i tredje perioden.

Och Mats Rosseli Olsen gjorde 3–1 i tomt mål i slutet av matchen sedan Brynäs tagit ut målvakten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset