Sport

Rönnberg helnöjd – med Malmö också

Andreas Johnson, i mitten, gjorde två mål när Frölunda slog Malmö. Här grattas han efter det snygga 4–1-målet av Artturi Lehkonen och Joey Crabb.
Andreas Johnson, i mitten, gjorde två mål när Frölunda slog Malmö. Här grattas han efter det snygga 4–1-målet av Artturi Lehkonen och Joey Crabb.

Frölunda ser ut att varva upp inför det kommande slutspelet. Tränaren Roger Rönnberg var mycket nöjd efter 4–1 mot Malmö, och gav extra beröm till tvåmålsskytten Andreas Johnson – för hans arbetsinsats.

Malmö hade fin form efter ligans senaste uppehåll för landslagsspel, med fyra segrar på lika många matcher. Men i Göteborg tog segerraden slut. Frölunda var lite bättre hela vägen, och ryckte från 2–1 till 4–1 i tredje perioden.

Andraplatsen i SHL-tabellen verkar allt mer given för Frölunda, och tankarna går förstås mot slutspelet. Göteborgslagets form har varit vacklande ett tag, men efter säsongens fjärde seger mot Malmö var Frölundas tränare Roger Rönnberg klart belåten.

– Vi tar stora steg mot det spel vi vill spela. Detta var bästa matchen vi gjort mot Malmö, säger Rönnberg.

Han berömmer också Malmö:

– De spelar en tempofylld hockey och ett bra, strukturerat försvarsspel. De är välcoachade, tycker Frölundatränaren.

Måltorka tog slut

Trots torsdagens förlust har nykomlingen Malmö goda chanser att slippa kvalspel, och chansen till åttondelsfinal är inte helt borta. Andreas Hadelöv, assisterande tränare, var inte helt missnöjd med insatsen mot Frölunda.

Båda lagen saknade flera viktiga spelare, och det märktes kanske mest i Malmö.

– Med det lag vi hade hanterade vi första perioden på ett jättebra sätt och fick ner Frölundas fart. Men vi är inte tillräckligt modiga offensivt. Sen släppte vi in ett lite onödigt mål, säger Andreas Hadelöv och tänker på Robin Figrens 1–0 strax före första pausen.

I andra perioden ökade Andreas Johnson till 2–0, efter åtta ligamatcher i rad utan mål. I slutskedet smällde han också in 4–1. Det var säsongens 19:e mål för 21-åringen, som är en viktig matchvinnare.

Träning ger resultat

Men Roger Rönnberg talar helst om Johnsons arbetsinsats.

– Han jobbar på ett helt annat sätt än tidigare år. Han vinner närkamper, spelar hårt och backcheckar. Det är kul att se.

Johnson själv tonar också ner de egna målen, och pratar mer om att "vara på hugget". Om tränarens beröm säger han:

– Jag har blivit mera uthållig så att jag orkar jobba mer. Spelsinnet har jag alltid känt att jag haft, men träningen har "steppats upp". Det är orken som är nyckeln, säger Andreas Johnson.