Sport

Rönnberg nära Götaplatsen

Frölundas tränare Roger Rönnberg med segerpokalen.
Frölundas tränare Roger Rönnberg med segerpokalen.

Blöt i håret av allt champagnesprut konstaterade Frölundatränaren Roger Rönnberg att guldet äntligen var i hamn.– Är omtumlad. Har inte riktigt förstått att vi vunnit än, det måste få sjunka in, säger han några minuter efter att ha tagit emot sin guldmedalj.

För tre år sedan kom Roger Rönnberg till Frölunda. Första säsongen blev det kvartsfinal, andra tog sig laget till semifinal – och nu är laget bäst i Sverige.

Nu är man nästan framme vid Götaplatsen.

– Vägen till Götaplatsen har varit vår målbild i tre år. Nu ska vi fira där tillsammans med fansen, säger Frölundatränaren. Riktigt när och hur hade han inte klart för sig direkt efter matchen, men ett ordentligt firande väntade när laget kommit tillbaka till Göteborg.

Klar analys

Om han var omtumlad av att guldet var i hamn var Roger Rönnberg desto klarare i sin analys över vad som lett Frölunda till en seger mot Skellefteå med 4-1 i matcher:

– Vi är rätt jämna spelmässigt med Skellefteå, men vi har matchvinnarna och effektiviteten. Dessutom ett fantastiskt målvaktsspel, säger Frölundatränaren, som guldfirade senast 2012. Då gjorde han det tillsammans med Sveriges JVM-lag slut på en väldigt lång svensk guldtorka.

– Men jag vill inte alls jämföra det här med JVM-guldet.

Ska utvärderas

Roger Rönnberg beskriver resan fram till SM-guldet i termer av ett långt och hårt arbete där hela föreningen utifrån en gemensam värdegrund jobbar efter en plan som hela tiden utvärderas.

Inte ens med en guldmedalj hängande runt halsen är det läge att tumma på den principen.

– Nej, nu ska vi utvärdera den här säsongen. Det är inget konstigt med det, det finns alltid något som kan göras bättre, säger han.

Men inte riktigt än.

– Nu ska jag sätta mig i omklädningsrummet och andas. Nu ska jag njuta av ögonblicket, säger Roger Rönnberg.