Nöje TV

Rabaeus fick lämna "Let's dance"

Elisa Lindström och danspartnern Yvo Eussen fick säsongens högsta poäng. Arkivbild.
Elisa Lindström och danspartnern Yvo Eussen fick säsongens högsta poäng. Arkivbild.

Kvällens avsnitt av "Let's dance" bjöd på tio lyft, ett nummer med teckenspråk och en födelsedagssång. Men för Johan Rabaeus slutade resan med kvällens slowfox. – Det är en svart dag för svensk dans, sade han med ett leende i programmet.

Veckans avsnitt av "Let's dance" bjöd bland annat på tre quicksteps som föll juryn i smaken. Elisa Lindström fick kvällens – och säsongens – högsta jurypoäng för sitt nummer.

Jurymedlemmen Tony Irving beskrev Nassim Al Fakirs nummer som "skitbra" och Cecilia Lazar kallade honom för "en naturbegåvning". Också Pia Johansson imponerade på flera av jurymedlemmarna med sin dans.

Bland kvällens danser fanns också jive, rumba och slowfox.

"C'est la vie"

Johan Rabaeus bjöd på en slowfox och juryn menade att han hade utvecklats sedan förra veckan.

Ann Wilson beskrev numret som "känslosamt" och Cecila Lazar konstaterade:

– Du har levererat dans i dag.

I eftersnacksprogrammet "After dark" sade Tony Irving ändå att han inte var förvånad över att Rabaeus röstades ut. Visst, han har potential – men det har alla i programmet, menar han.

– Jag har gjort vad jag har kunnat, men c'est la vie, sade Rabaeus i "After dark".

Dans med teckenspråk

Rickard Söderberg jublade när han fick veta att han skulle få dansa slowfox, men förutom att lära sig den nya dansen valde han att också plocka in teckenspråk i numret.

– Du är breath taking, dans är en none verbal communication där vi uttrycker oss med vår kropp – och du gör det så fantastiskt, sade Cecilia Lazar som delade ut åtta poäng till Söderberg.

Sist ut i kväll var Thomas Wassberg som fyller 60 år på söndag. Han hyllades med en hälsning från Ingemar Stenmark och en födelsedagssång. Själv bjöd han på en rumba – som enligt Cecilia Lazar gärna kunde ha varit ännu mer sensuell.

Nästa vecka blir tema "Jorden runt".

Christine Olsson/TT
Rickard Söderberg och danspartnern Maria Zimmerman imponerade med sin slowfox. Arkivbild.