Nöje TV

Rabaeus: "Någon ska komma sist"

Johan Rabaeus fick lägst poäng av domarna i fredags. Han och Cecília Ehrling har därför tränat extra hårt inför veckans avsnitt av "Let's dance".
Johan Rabaeus fick lägst poäng av domarna i fredags. Han och Cecília Ehrling har därför tränat extra hårt inför veckans avsnitt av "Let's dance".

Johan Rabaeus ligger sämst till bland kändisarna inför fredagens "Let's dance" – och han har inga större förhoppningar om att klara sig kvar i programmet. – Det skulle förvåna mig om jag går vidare, säger skådespelaren till TT.

I "Let's dance"-premiären fick Johan Rabaeus och hans danspartner Cecilia Ehrling lägst poäng av domarna och de gjorde inte heller någon succé hos tittarna.

Det innebär att paret har det sämsta utgångsläget inför fredagens avsnitt eftersom förra veckans poäng och röster följer med.

– Det får jag hacka i mig, jag tar inte så jättehårt på det. Någon ska ju komma sist och jag kvalificerar mig gärna till det. Jag är ju äldst i gänget också, det hade varit hemskt om det hade drabbat någon av de yngre, säger Johan Rabaeus.

"Vaninnesnivå"

Han berättar vidare att han skulle bli förvånad om han inte åkte ut i veckan. Danspartnern Cecilia Ehrling säger dock att de ska göra allt för att de inte ska behöva lämna tävlingen:

– Det blev ett "wake up call" förra fredagen när vi hängde pyrt till. Nu har vi tränat väldigt hårt och något har tänt till hos Johan, det är jättekul.

Johan Rabaeus själv är annars nöjd med premiärprogrammet.

– Det var ju kul och vansinnigt, det måste jag säga. Det är ju som Melodifestivalen ungefär, det är något slags vansinnesnivå på båda de här evenemangen och det tycker jag är kul, i lagom dos, säger han, som tävlade i just Melodifestivalen med gruppen Ravaillacz för tre år sedan.

Dansar jive

Den här veckan fortsätter "vansinnet" i form av en ny dans.

– Vi ska göra en jive, Cecilia och jag. Det går fort som fan så jag hoppas att jag hänger med. Det är utmanande, det är kort om tid. Jag gör ju annat också så det är viss begränsad tid som jag kan hålla på, säger Johan Rabaeus.

Annat ja – Johan Rabaeus är ju som bekant skådespelare och anställd vid Dramaten. Just nu syns han i en uppsättning av Molières "Den girige".

– Jag tycker det är kul med sådant här, "crossover". Du vet, när man har asiatisk tång och blandar det med gröt. Så ser jag på att jag är med i "Let's dance", säger han.

Är "Let's dance" gröten då?

– Det överlåter jag till andra att avgöra. Det ligger i betraktarens öga.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

Erik Nylander/TT
Johan Rabaeus och Cecilia Ehrling ska dansa jive på fredag. "Det går fort som fan så jag hoppas att jag hänger med", säger Rabaeus.
Erik Nylander/TT
Johan Rabaeus, här med sin danspartner Cecilia Ehrling, tycker att det finns ett visst mått av vansinne i "Let's dance". "Det tycker jag är kul, i lagom dos", säger han.
Erik Nylander/TT
Johan Rabaeus räknar inte med att bli långvarig i "Let's dance" – han tror till och med att han kommer att åka ut på fredag. "Det skulle förvåna mig om jag går vidare", säger han.
Erik Nylander/TT
Inför fredagens avsnitt av "Let's dance" ligger Johan Rabaeus och Cecilia Ehrling sämst till bland dansparen. "Någon ska ju komma sist och jag kvalificerar mig gärna till det", säger Rabaeus.

Läs också