Sport

Rahimi: "Ibland har man medstuds"

Backen Daniel Rahimi gjorde ett mål och två framspelningar när Linköping 4–1-vann borta mot Malmö.
Backen Daniel Rahimi gjorde ett mål och två framspelningar när Linköping 4–1-vann borta mot Malmö.

Linköpingsbacken Daniel Rahimi är inte känd för att vara någon notorisk poängplockare.Borta mot Malmö slog 28-åringen till med ett mål och två framspelningar.– Ibland har man medstuds, säger landslagsbacken med ett leende efter 4–1-segern.

Ett mål och två assist – det händer inte så ofta i Daniel Rahimis karriär, sade Linköpingstränaren Dan Tangnes efter 4–1-segern borta mot nykomlingen Malmö.

– Nu öppnas det ju upp här. Har man gjort det en gång... Nä, men skämt åsido – det händer inte så ofta och det kommer inte hända så ofta, men det var kul, säger Daniel Rahimi själv.

"Medstuds"

Lite förvånad över sin poängskörd inför de 5 854 åskådarna i Malmö Arena (säsongens lägsta publiksiffra) var dock den 28-årige landslagsbacken.

– Ibland har man lite medstuds. Sedan vet man att man kan vara torr i tio matcher – det är så hockey fungerar. Jag blev väl inte jätteförvånad, men ändå ganska förvånad, säger han med ett leende och fortsätter:

– Jag försöker utvecklas och bli bättre på allting. En del är spelet med puck och i dag fick jag utdelning för det, så det var roligt. Men jag tror inte att man ska gapa efter för mycket. Grunden i mitt spel är hårt jobb i det defensiva.

Det var Rahimi som visade vägen med sitt 1–0-mål i den första perioden – backens åttonde SHL-mål i karriären. I mittenakten spelade han fram Nick Sörensen till 2–0 och drygt åtta minuter in på slutperioden var han framspelare till backkollegan Gustav Forslings 4–1-mål.

Över huvud taget var det backarnas afton för Linköping. Bortalagets tredje mål gjordes av Chad Billins, som fortsatt leder SHL:s poängliga för backar på 26 poäng.

– Det är jättekul att vi backar får utdelning. Jag tycker att vi har skjutit mycket, säger Rahimi.

Formstarkt Linköping

Linköping är formstarkt. Östgötarna har inte förlorat under ordinarie tid på sex raka SHL-matcher och inför mötet med Malmö tog laget två meriterande trepoängare mot toppduon Frölunda och Skellefteå.

– Det är kanonbra. Det är skönt att få med sig poängen, men det gäller att vara ödmjuka och fortsätta att jobba på. Vi har en tuff uppgift nu mot Djurgården, säger Daniel Rahimi.

Nykomlingen Malmö får fortsatt ha blicken neråt i SHL-tabellen. Modo vann mot Djurgården och är nu fem poäng efter skåningarna precis ovanför strecket.