Sport Sport-topp

Rakell bakom Anaheims seger

Anaheim Ducks Rickard Rakell (till höger) och Corey Perry firar efter ett av Rakells mål under matchen mot Philadelphia Flyers.
Anaheim Ducks Rickard Rakell (till höger) och Corey Perry firar efter ett av Rakells mål under matchen mot Philadelphia Flyers.

Storförlusten sved. Men Rickard Rakell fick revansch när han dagen efter gjorde två mål i Anaheims 4–1-seger över Philadelphia i NHL-ishockeyn.

Båda målen kom i första perioden. Det var tredje gången i NHL-karriären Rakell gjorde två mål under en och samma match, enligt nhl.com. Han har gjort 13 mål den här säsongen.

Segern var Ducks sjunde på åtta matcher, men natten till tisdagen förlorade laget stort mot Pittsburgh Penguins (2–6) och då hade Rakell det tufft.

– Alla var verkligen besvikna efter den matchen. Jag hade svårt att sova. Du vill bara bevisa för dina tränare och lagkamrater att du är bättre än så... Det var kul att göra poäng tidigt i kväll, säger han till nhl.com.

Mål i comeback

Washington-forwarden Marcus Johansson har missat fyra matcher på grund av skada på överkroppen. I comebacken, borta mot Nashville, svarade han för ett mål och två assist när Washington vann med 5–3.

– Det tog en stund att komma in i matchen. Men det kändes bra att vara tillbaka, man saknar att hänga med killarna och att spela matcher. Det var kul, säger Johansson till Washington Post.

Vancouvers svenske målvakt Jacob Markström har inte fått spela sedan den 21 januari. I bortamatchen mot Colorado tog han chansen, räddade 29 skott – och svarade för en assist. Vancouver vann med 3–1.

– Det var en bra match från början till slut, säger Markström till nhl.com.

– Våra killar gjorde ett jättejobb, vi blockerade skott och var bra med pucken. De hade verkligen inga topp-chanser.

Fick beröm

Colorado Avalanche misslyckades med att göra mål under tre tidiga numerära överlägen, och Markström får själv beröm av lagkamraten Sven Bärtschi.

– Han var jättebra. Han höll bra position och spelade med stort självförtroende. När du ser en målvakt så ger det dig själv en extra boost och du vill själv ställa upp hårdare för honom.