Sport

Rakell ersätter Steen i World Cup

Alexander Steen vid en pressträff med Tre Kronors World Cup-lag tidigare i augusti.
Alexander Steen vid en pressträff med Tre Kronors World Cup-lag tidigare i augusti.

Rickard Rakell gjorde förra säsongen succé i NHL med 20 mål.Nu får Anaheim-forwarden chansen i Tre Kronors trupp till World Cup, sedan axelskadade Alexander Steen tvingats tacka nej.

"Det är tråkigt, Alexander Steen har unika spelaregenskaper som är svåra att ersätta. Rickard Rakell hade en fin formkurva förra säsongen som kommer att fortsätta den här säsongen. Han har en bra kombination av skicklighet, kraft och fart", säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg i ett pressmeddelande

Steen skadade axeln i februari och var tillbaka på isen till Stanley Cup-slutspelet. Direkt efter förlusten mot San Jose opererades han.

Första prognosen sade sex månaders konvalescens. Trots det togs Steen ut i World Cup-truppen och själv hoppades han in i det sista på att han skulle bli spelduglig till höstens storturnering i Toronto.

Så här sade han vid en pressträff med Tre Kronor i förra veckan:

– Nu känns det bra men jag måste åka över till St Louis för att få veta exakt var jag är någonstans. Jag åker nästa vecka, kommer att träna på där borta och ha möten med läkare och klubben. Förhoppningsvis får jag grönt ljus.

Så blev det alltså inte.

Förbundskapten Grönborg valde att ta in Rakell, 23, i truppen före exempelvis Gustav Nyquist, Detroit, och Mikael Backlund, Calgary. Rakell kommer från karriärens bästa säsong där han gjorde 20 mål och 43 poäng i NHL:s grundserie.

Tre Kronor möter Ryssland i World Cup-premiären den 18 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset