Nöje

Ramaskri över BBC-stopp av receptsajt

Kändiskocken Nigella Lawsons recept finns på BBC:s hotade matsajt. Arkivbild.
Kändiskocken Nigella Lawsons recept finns på BBC:s hotade matsajt. Arkivbild.

När det blev känt att det brittiska mediebolaget BBC planerar att lägga ned sin matsajt med mer än 11 000 recept att tillgå gratis, lät reaktionerna inte vänta på sig. Twitterstorm är bara förnamnet.

"Kan inte tänka mig NÅGON i Storbritannien som lagar mat som inte kommer att bli upprörd" dundrar exempelvis Olivia Crellin på Twitter.

"Bokstavligt talat 90 procent av mina middagar kommer från #bbcrecipes", tillägger Aniqah C ampert.

De båda tillhör sannolikt de mer än 100 000 personer som redan undertecknat ett upprop till BBC för att stoppa nedläggningen som uppges vara ett led i de kraftiga besparningar som företaget genomför.

En talesperson för BBC betonar visserligen att även om sajten ska läggas ned, så kommer alla de recept som redan finns där att även fortsättningsvis att vara tillgängliga för allmänheten. Men många tvivlar och frågan har väckt stor uppmärksamhet i brittiska medier, exempelvis i The Guardian.

Utöver matsajten – där man hittar recept av kändiskockar som Nigella Lawson och Delia Smith – väntas bland annat även BBC:s resesajt och vissa lokala webbsidor att stängas ned av mediebolaget.