Sport

Ramos-Vinolas segrare i Båstad

Albert Ramos-Vinolas.
Albert Ramos-Vinolas.

Albert Ramos-Vinolas vann den helspanska finalen i Swedish Open i Båstad mot den mer meriterade Fernando Verdasco.Segersiffrorna skrevs till 6–3, 6–4 och innebar att Ramos-Vinolas, 28, tog sin första titel i ATP-sammanhang.

– Jag är lycklig över att ta min första titel här i Båstad och att besegra en så tuff motståndare, sade Ramos-Vinolas i sändningen i TV12.

Verdasco, 33, kom till söndagens final med tre raka segrar mot Ramos-Vinolas och med sammanlagt sju turneringsvinster, den senaste på gruset i Bukarests ATP-turnering i april.

Men också med minnet av en svidande förlust i minnet. För tre år sedan finalföll Verdasco mot argentinaren Carlos Berlocq i två raka set.

Verdasco fick inte betalt för sin aggressiva och på grus vanligtvis vägvinnande tennis, utan tvingades ofta till reträtt i de sluggerartade duellerna från baslinjen.

Vid ställningen 4–5 i andra set servade han för att hålla sig kvar i matchen och gick fram till 40–15. Men Ramos-Vinolas krånglade sig ur greppet och när Verdascos forehand seglade några decimeter för långt kunde Ramos-Vinolas sträcka armarna i skyn och jubla över karriärens första ATP-titel.

För segern fick Ramos-Vinolas ta emot en pokal från prisutdelaren Björn Borg, som vann Båstadtennisen 1974, 1978 och 1979. Spanjoren fick också ett rejält tillskott till en eventuell semesterkassa, 82 450 euro i prispengar, ett belopp motsvarande 780 000 kronor.

Tidigare i dag såg Marcell Granollers och David Marrero till att det blev spansk seger även i dubbelfinalen. Tillsammans besegrade de den nyzeeländsk-brasilianska konstellationen Marcus Daniel och Marcelo Demoliner i två raka set – 6–2, 6–3.

Björn Lindgren/TT
Albert Ramos-Vinolas fick ta emot prispokalen av trefaldige Båstadvinnaren Björn Borg.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset