Sport

Raonic skrällvann över Wawrinka

Milos Raonic.
Milos Raonic.

Milos Raonic vann överraskande över 2014 års vinnare av Australian Open, Stan Wawrinka.Mer väntat gick världstvåan Andy Murray till kvartsfinal.

Britten slog hemmafavoriten Bernard Tomic i tre raka set, 6–4, 6–4, 7–6. Men han fick slita för segern. 23-årige Tomic bröt Murrays serve fyra gånger.

– Han gjorde det svårt för mig. Spelet gick upp och ner för att vi båda spelade vår bästa tennis, säger Murray.

Murray möter spanjoren David Ferrer i kvartsfinalen. Ferrer har inte förlorat ett enda set på vägen, i fjärde omgången var det amerikanen John Isner som åkte på stryk i tre raka set.

– Det blir tufft, säger Murray om mötet med Ferrer.

– Han har mycket erfarenhet.

Murray har varit i final i Australian Open fyra gånger, men har ingen seger.

Dikterade villkoren

För andra året i rad är den nu 13-seedade kanadensaren Milos Raonic klar för kvartsfinal i Australian Open. Och det efter en nästan fyra timmar lång batalj.

Han vann de två första seten, men den fjärdeseedade schweizaren Stan Wawrinka lyckades vända och tog de två följande. Servekanonen Raonic vann sedan det avgörande med 6–3.

– Jag gjorde som jag brukade, försökte att spela min egen rytm och diktera villkoren på banan, säger han efter att bland annat ha slagit in 24 serveess.

Det var första gången som Raonic slog Wawrinka.

Monfils slängde sig

I kvartsfinalen ställs han mot fransmannen Gael Monfils, som slog ryssen Andrej Kuznetsov med 3–1 i set. Monfils gav allt han hade och slängde sig allt som oftast för att försöka nå bollen.

– Jag vill vinna varje boll och ibland när jag känner att det är möjligt så kastar jag mig, säger Monfils som var tvungen att få behandling av fingrarna på högerhanden efter en lufttur.

– Jag hoppas inget är brutet. Det gör lite ont, men spelar man inför stor publik vill man spela bra.