Sport

Rasande Lundqvist skadad

Rangers Henrik Lundqvist knuffar omkull målburen för att stoppa spelet efter att ha krockat med lagkamraten Ryan McDonagh.
Rangers Henrik Lundqvist knuffar omkull målburen för att stoppa spelet efter att ha krockat med lagkamraten Ryan McDonagh.

Henrik Lundqvist åkte på en skada och exploderade av ilska i NY Rangers bortaförlust mot Pittsburgh, 1–4.Den svenske målvaktsstjärnan tvingades bryta matchen med en känning i nacken.– Jag tror inte det är någon fara, men vi ville inte riskera något, sade tränaren Alain Vigneault till New York Post.

Drygt sex minuter in i andra perioden kolliderade New York-backen Ryan McDonagh våldsamt med Lundqvist under ett Pittsburghanfall.

Krocken var kraftig, Lundqvist tappade klubban och ville att domaren skulle blåsa av. Men spelet fortsatte och en ilsken Lundqvist knuffade omkull målet, vilket ledde till en utvisning på två minuter för spelförstörelse, som Dylan McIlrath fick sitta av.

Lundqvist spelade klart den andra perioden, men byttes ut mot Antti Raanta inför den tredje.

Enligt Vigneault fick Lundqvist kramp i nacken och därför vilades han i tredje perioden. I fjol drabbades Henrik Lundqvist av en svår nackskada och var borta från hockeyn i två månader. Målvaktsstjärnan gjorde sig oanträffbar för medier efter matchen.

På klubbens officiella Twitterkonto uppger Rangers att svenske Magnus Hellberg kallas upp från AHL-farmarlaget Hartford för att täcka upp på målvaktssidan. 24-årige Hellberg har stått en match för New York Rangers under säsongen.

Penguins gjorde tre mål på 1.39 i slutet av andra perioden och vände 0–1 till 3–1. Sidney Crosby och Jevgenij Malkin stod för varsitt mål och Patric Hörnqvist gjorde sitt 17:e för säsongen med en läcker styrning på ett skott från Phil Kessel.

Hörnqvist har gjort mål i tre raka matcher.

Kessel fastställde sedan 4–1 i tom kasse i tredje perioden.