Sport

Rasmus Elm är redo för mer

Kalmars Rasmus Elm skriker på domaren Glenn Nyberg, under matchen mot AIK .
Kalmars Rasmus Elm skriker på domaren Glenn Nyberg, under matchen mot AIK .

Erik Hamrén höll en plats öppen för honom i EM-truppen, men halsfluss satte stopp för ett Frankrikeäventyr. På söndagen var dock Rasmus Elm tillbaka på fotbollsplanen och det med besked. Han gjorde Kalmars mål i 1–1-matchen mot AIK.

Tidigt under våren visade Ramus Elm lite av sitt gamla jag. Han som var en vital del av det svenska landslaget och fullbordade bragden i Berlin med 4–4-målet mot Tyskland.

Men sedan kom en ny sjukdomsperiod och Elm tvingades till en lång vila.

När allsvenskan startade om var han dock tillbaka på planen igen, centralt på Kalmars mittfält. Inte ens tre minuter hade gått av matchen när han sprang sig fri i straffområdet och fick en utmärkt passning av Ismael.

– Det är en riktigt fin boll av Ismael, sedan ser jag att han (Patrik Carlgren) kommer ut så jag försöker vinkla in bollen. Kul att få göra mål, synd bara att det inte gav mer än en poäng, säger Elm om sitt första allsvenska mål sedan 2009.

Sopren Ishizaki

AIK:s kvittering kom efter en halvtimme. Viktor Elm förlorade en duell, Marko Biskupovic gav bort bollen och en sopren Stefan Ishizaki kunde med en känslig höger kvittera.

Fram till dess var Rasmus Elm planens stora dominant.

– Vi spelar precis som vi vill och kan. Vi har mycket att bygga vidare på där, vi vet att vi är ett mycket bra lag när vi får upp farten. Kan vi fortsätta så kan vi vinna många matcher under hösten, menar Elm.

Rasmus Elm är inte den som talar i stora ordalag om sig själv, men det finns det andra som gör.

– Rasmus är en av Sveriges vackraste fotbollsspelare, som fortfarande är aktiv. När han spelar där på innermitten är han delikat. Det är roligt att han spelar här i allsvenskan, säger AIK:s tränare Rikard Norling.

"Är för gammal"

Elm har precis förlängt kontraktet med Kalmar säsongen ut. Men han stänger inte helt dörren för en flytt utomlands redan i sommar.

– Jag får ta ställning till det när det kommer saker att ta ställning till. Jag har redan varit ute en sväng så jag tar inte vilka erbjudande som helst. Men det är inget jag tänker på, jag trivs bra här i Kalmar.

Det kommer frågor i den mixade zonen efter matchen om den nya förbundskaptenen Janne Andersson har hört av sig. Rasmus Elm ler och skakar på huvudet.

– Jag är för gammal, och orörlig. De får ta in en ung djupledslöpande mittfältare i stället, säger Rasmus, 28 år, med ett leende.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset