Nyheter Världen

Real Madrid-fans dödade i terrordåd

IS-terrorister förklädda i militäruniformer mejade ner nästan 50 personer med automatvapen på ett café i irakiska Balad där den lokala supporterklubben till Real Madrid hade samlats.

Karim Kadim/AP/TT

Hundratals kräver premiärministerns avgång efter bombningarna i Bagdad.

Minst 16 personer miste livet i attacken och ytterligare uppåt 30 personer skadades, några av dem allvarligt. IS har tagit på sig attacken.

Efter attacken flydde terroristerna till ett närliggande område och dödade ytterligare fyra personer med självmordsbomber.

– De sprängde sig själva när säkerhetsstyrkor och några boende tog upp jakten och kom allt närmare, säger vice provinsguvernören Ammar Hekmat al-Daldawi.

– Det var fem eller sex angripare, fyra av dem sprängde sig själva. Jakten är inte över, för vi tror att två av dem fortfarande kan vara på fri fot.

► LÄS MER: Över 70 döda i IS-dåd i Bagdad

Caféet i Balad, ungefär åtta mil norr om Bagdad, är en samlingslokal för den lokala supporterklubben till det spanska fotbollslaget. I ett uttalande uttrycker Real Madrid sitt djupa beklagande och sin solidaritet med det irakiska folket, som "lider av omåttliga orättvisor och extremt våld".

"Klubben uttrycker sin stora sorg och framför sina kondoleanser till offrens familjer och vänner" skriver man i uttalandet.

I morgon kommer Real Madrids spelare att bära sorgband för att visa sin sorg, uppger fotbollsklubben.

I går demonstrerade hundratals personer i Bagdad efter onsdagens förödande bombningar i staden, där minst 80 personer omkom och 110 skadades.

Demonstranterna lade skulden för attackerna på regeringen och kräver premiärminister Haider al-Abadis avgång. IS har tagit på sig även denna attacken med flera självmordsbombningar, som är den värsta som har drabbat den irakiska huvudstaden i år.

► LÄS MER: Bagdad skakas av nya bombdåd