Nöje Musik

Rebecca & Fiona gör poppremiär

Rebecca & Fiona har gjort sig ett stort namn inom dj-genren i Sverige. Nu ger de sig ut på vägarna tillsammans med ett band och ett gäng nya poplåtar. Arkivbild.
Rebecca & Fiona har gjort sig ett stort namn inom dj-genren i Sverige. Nu ger de sig ut på vägarna tillsammans med ett band och ett gäng nya poplåtar. Arkivbild.

Med nya låtar och ett nytt band är Rebecca & Fiona redo att ge sig ut på turné. För första gången uppträder de som popakt, med band och livesång – Vi sjunger för fullt blås, hela tiden! säger Rebecca Scheja till TT.

Duon har arbetat med ny musik det senaste året och längtar efter att få dela med sig av den.

Den senaste singeln "Sayonara" kom förra hösten och om en månad släpps uppföljaren "Swinging". I sommar ger de ut en ep och sedan hoppas Rebecca Scheja, som tillsammans med Fiona Fitzpatrick utgör duon, att ett fullängdsalbum ska släppas i höst eller i vinter.

– När man själv har levt med låtar som man har gjort så länge så vill man bara få ut dem, man vill egentligen släppa dem typ på dagen när man har gjort dem. Nu känns det askul att få åka ut och spela lite av den musiken, säger Scheja.

Många gästartister

Turnén inleds i Göteborg på torsdag och därefter fortsätter de att spela hela sommaren.

– Målet är att bara maxa det här så mycket det bara går och försöka ha så kul som möjligt, säger Scheja.

Ett annat mål de har haft är att ta med sig så många kompisar som möjligt på turnén. Gina Lee ska vara förband och bland andra Little Jinder, Panda da Panda och Unge Ferrari ska gästa några av spelningarna.

– Vi brukar försöka göra saker med folk vi tycker är coola och som inspirerar oss, då blir det dubbelt så kul, säger hon.

"Som att börja om"

Hon beskriver de nya låtarna som punkiga och elektroniska med en klassisk popstruktur, alltså ganska långt från den elektroniska dansmusik de gjort sig kända för.

– Vi har alltid velat göra både och men vi har varit så mycket på en klubbscen där vi bara har hört och levt dansmusik så det är det soundet som har präglat vår musik tidigare, säger Scheja.

Turnén blir startskottet för ett nytt kapitel för duon.

– Det är som att börja om med en helt ny grej, men det känns kul att ha så mycket erfarenhet och att det är på en så mycket högre nivå, säger hon.

Per Larsson/TT
Rebecca & Fiona ser fram emot att få dela med sig av sina nya låtar. På flera av dem har de samarbetat med producenten Andy Price och låtskrivaren Daniel Ledinsky, som bland annat var med och gjorde "Habits" med Tove Lo. Arkivbild.