Nyheter Världen

Rebeller tog flygplats från IS

I dag intog syriska rebeller, understödda av USA, militärflygplatsen Hamadan, som har kontrollerats av Islamiska staten.
I dag intog syriska rebeller, understödda av USA, militärflygplatsen Hamadan, som har kontrollerats av Islamiska staten.

Minst fem personer har dödats och många har skadats när en självmordsbomb exploderade vid en kommunbyggnad i den kurdkontrollerade staden Tel Abyad i Syrien, nära den turkiska gränsen. Staden återtogs av kurdiska styrkor från Islamiska staten, IS, i en USA-ledd offensiv i fjol.

I dag intog också syriska rebeller, understödda av USA, militärflygplatsen Hamadan, som har kontrollerats av Islamiska staten, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet. Flygplatsen ligger nära terrorgruppens strategiska fäste Abu Kamal vid den irakiska gränsen. Inne i staden Abu Kamal pågår gatustrider mellan soldater från den syriska rebellalliansen och IS-stridande.

– Sammandrabbningarna är inne i själva staden, men situationen är inte avgjord ännu, uppgav en av rebellernas befälhavare till Reuters.

Staden är ett viktigt nav för IS för att förflytta sig mellan de irakiska och syriska områdena av sitt självutnämnda kalifat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset