Sport

Redan skrattfest för Stenson

Henrik Stenson skojar till allas förtjusning.
Henrik Stenson skojar till allas förtjusning.

Världsfyran Rory McIlroy passerar en ung ensam kille utan att ge autograf – Henrik Stenson missar inte chansen att göra någon glad.Och oftast dessutom med ett bra (eller dåligt) skämt till hands.Tänk vad olika världsstjärnor kan se på sina fans.

Under inspelsvarvet på Royal Troon på den skotska västkusten nådde de båda det åttonde hålet, långt ute på den skotska landsbygden.

McIlroy vägrade skriva en autograf åt en väntande lillkille medan Stenson skrev åt såväl barn som åt de volontärer som jobbar med att vakta ett snöre eller hålla i en skylt.

Och bjöd dessutom på några gapskratt.

– En av dem frågade "how do you find the course?" och jag svarade "It was easy, I just turned left up there at the road". De hade samma torra humor som jag, så det blev lite skratt där, säger Stenson.

– Men jag ska verkligen inte ta åt mig det skämtet, jag tror jag hörde det från Mark James någon gång.

Bra bana

Det sanna svaret på frågan verkar dock vara "rätt bra".

– Ja, det här är den enda The Open-bana jag inte spelat, så det känns fint att kunna sluta den cirkeln nu. Jag tycker bäst om Muirfield, med Birkdale på andraplats. Troon är där uppe i närheten, men kanske bättre att fråga igen efter tävlingen, säger Stenson efter tisdagens inspel.

– Banan är speciell då de första nio hålen är korta och spelas i medvind. Det gäller att göra ett bra resultat där, för sen är de sista nio betydligt tuffare. Jag slog ut bollen med järnfyra eller järnfem de första hålen, medan de behövs som andraslag efter en bra drive på de sista nio. En sån skillnad är det.

Extra knuff

Vinsten i Tyskland för någon månad sedan visar att spelet finns där, det gäller bara att få till det i en stortävling.

Det var ett tag sedan nu.

– Ja, jag har inte varit i närheten att vinna på de fem-sex senaste majortävlingarna. Har du spelat klart för dagen innan ledarbollen har gått ut så är det sällan ett bra tecken. Det ger lite extra knuff i ryggen nu, man vill ju inte göra en sjunde tävling utan att vara i närheten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset