Nöje Skåne Nyheter

Regnbågsfestival startar i dag

HBTQ. Schemat är fullspäckat med allt från föreläsningar och teater till beach-volleyboll och klubbar. Du kan gå med i Regnbågsparaden eller se Ivi Adamou som deltog för Cypern i årets Eurovision Song Contest som uppträder på Malmös äldsta gayklubb WONK.

Ordföranden för RFSL Malmö, Susanne Adielsson, säger att festivalen behövs för att sprida information om hbtq-frågor i Malmö. Själv ser Susanne mest fram emot paraden, ett folktåg som beräknas dra mellan 700 och 1 000 personer som kommer att gå från Stortorget till Folkets park med samling kl 12. 

– Alla är välkomna att gå med i tåget. Man behöver inte vara en hbtq-person, det räcker med att man är öppensinnad. Det är extra kul i år eftersom vi inte kunnat ha en parad de senaste åren. Men i år har vi fler volontärer, säger Susanne Adielsson.

Dragshowduon High Heels bestående av Joakim Pettersson och Michael Johansson arrangerar på fredag Malmös första dragshowgala på Crown Nightclub. 

– Alla stora städer här har sin egen dragshowgala, utom Malmö. Stockholm har sin, Köpenhamn har sin, och då ska inte vi vara sämre. Vi ska vara bättre, säger Joakim Pettersson.