Nyheter Toppnyheter

Regnskadade hem plundras i England

Böcker i plastsäckar utanför en bokaffär i Hebden Bridge i västra Yorkshire. Arkivbild.
Böcker i plastsäckar utanför en bokaffär i Hebden Bridge i västra Yorkshire. Arkivbild.

Nya regnmängder är på väg in mot redan översvämningsdrabbade delar av Storbritannien. Polisen i York varnar nu för ligor som stjäl tillhörigheter som staplats för att torka utanför de regnskadade hemmen.

Bilder tagna i York i nordöstra England visar hur stora högar av tillhörigheter ligger utanför bostäderna för att torka när vattenmassorna dragit sig tillbaka. Men polisen i Yorkshire manar till vaksamhet då det från flera platser rapporterats att tjuvar i skåpbilar plundrat hemmen, både in- och utvändigt, innan ägarna hunnit återvända.

Polisen skriver i ett uttalande att det är "omöjligt att förstå hur någon kan vilja skapa ännu mer lidande för de som redan är i en väldigt utsatt situation", enligt The Telegraph.

I grevskapen Yorkshire, Lancashire och Cumbria i norra England har rekordstora regnmängder uppmätts i december. Många människor har evakuerats från sina hem och hundratals soldater har skickats till området för att bistå insatsen.

Fortfarande kvarstår varningar om översvämningar på flera platser. Stormen Frank väntas dra in över Storbritannien på onsdagen med mer regn.

Regeringen, som lovat en stor översyn av beredskapen mot översvämningar, har varnat bosatta i utsatta områden för "en väldigt svår situation på onsdag och torsdag", skriver BBC.