Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Rehabträning för slitna spelare

Sverige tränar inför EM.
Sverige tränar inför EM.

Några valde att träna som vanligt.

Några ville köra rehab.

Efter torsdagens intensiva träning tvingades förbundskapten Erik Hamrén för en dag ändra på upplägget för landslagets EM-läger.

Fem spelare saknades när Sverige tränade på Örebäcksvallen i Båstad. Anledningen: Slitna kroppar.

– I går (i torsdags) blev det mer intensivt än vad vi hade tänkt oss och det är några som känner i kropparna, och då vill jag lyssna på det så att det inte blir någon överbelastning, sade förbundskapten Erik Hamrén.

Andreas Granqvist, Martin Olsson, Oscar Lewicki, Erkan Zengin och Pontus Jansson slapp därmed den vanliga träningen för att i stället köra rehab på spelarhotellet.

– Hade jag varit klubbtränare hade de varit lediga men nu gäller det att träna alla dagar som man kan. Nu fick de välja själva om de ville spela fotboll eller köra rehab, sade Hamrén.

Träningen var först planerad att genomföras utan mediebevakning men med spelarnas slitna kroppar valde Hamrén att ändra på upplägget. Det innebar öppen träning och upplägget på den nylagda planen var delvis fokuserad på andra detaljer än planerat.

– Vi ändrar lite. Vi kör uppvärmning, sedan delar vi upp oss lagmässigt och kör vad de behöver, sade han.

– Vi har ett antal dagar i Frankrike och det är bättre att vi är pigga på söndag (genrep mot Wales på Friends Arena) och när vi kommer till Frankrike.

Sverige reser till EM-basen i Pornichet den 8 juni och kliver in i gruppspelet fem dagar senare med match mot Irland i Paris. Sedan följer Italien (17 juni) i Toulouse och Belgien (22 juni) i Nice.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset