Nöje Musik Metro Music

Rekord och hyllningar för Hellström

Håkan Hellström på Nya Ullevis scen.
Håkan Hellström på Nya Ullevis scen.

Ett pärlband av gästartister, kritikerhyllningar och ett nytt publikrekord. Helgen har handlat om Håkan Hellström, Göteborg och Ullevi.

70 144. Så många såg Håkan Hellström spela på Ullevi i går kväll. Det innebär nytt nordiskt publikrekord för Göteborgssonen, som gjorde debut på arenan 2014. På lördagen spelade han för en publik på 70 091 personer, vilket innebar att han redan första kvällen slog sitt eget rekord på arenan.

Och de båda utsålda konserterna, främst den sista, hyllas av kritikerna. Spelning nummer två får till exempel full pott i både Aftonbladet, Expressen och Göteborgs-Posten.

Hellström, som ägnade de två kvällarna åt att spela låtar från hela sin 16 år långa karriär, hade bjudit in gäster som Sven-Bertil Taube, Miriam Bryant, Seinabo Sey och Joakim Thåström.

"Allt, ALLT i mitt liv, allt jag någonsin har gjort har lett fram till det här" skrev Miriam Bryant på sin officiella Facebooksida efter spelningarna. Även Thåström delade en film från konserten i sociala medier och Seinabo Sey lade upp en bild på sig själv och Hellström på Instagram med bildtexten "Får mig att vilja fortsätta lite till".

Efter söndagens rekordspelning fortsatte festen i Göteborgsnatten. Kändisarna slussades genom Ullevis katakomber till efterfesten i Stora teatern i centrala Göteborg, skriver Aftonbladet. Där firade Håkan Hellström och hans familj tillsammans med bland andra rapparen Silvana Imam, skådespelaren Amanda Ooms och Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson.

– Jag har varit med från början när det var 100 personer och kollade på honom, man tror inte att det är sant det här. Det är så rörande att… jag tror knappt att det är sant att det är såhär stort. Det är så välförtjänt. Man blir lycklig från tårna upp. Det är helt magiskt, säger Carlson till tidningen.