Sport

Rekordung svenska övertygade

Julia Engström.
Julia Engström.

Det var den första rundan med de stora golfkanonerna.Julia Engström, 15, skakade av sig nervositeten, gick runt på par och har goda chanser att klara kvalgränsen i US Open.

Sveriges yngsta majordebutant genom tiderna stod för en sensationellt bra inledningsrond i US Open i San Martin, Kalifornien. Efter fyra birdies och lika många bogeys kunde Julia Engström notera en parrond i scorekortet. Tidigt på morgonen svensk tid, med bara några spelare kvar på banan, låg hon på delad 38:e plats i tävlingen.

– Jag var lite nervös i början men det släppte senare. Banan är lite längre och tuffare än jag är van vid men det kändes bra och stabilt, säger Engström till Svensk Golf.

Bästa svenska är Anna Nordqvist, som med fyra under par delar femteplatsen, fyra slag bakom ledande sydkoreanskan Lee Mi-Rim. Nordqvist gjorde fem birdies, däribland på första och sista hålen, och bara en bogey.

Även Pernilla Lindberg skaffade sig ett bra utgångsläge. Trots en dubbelbogey på det nionde hålet är hon två under par på delad elfte plats.

Maria McBride, +1, Camilla Lennarth, +4, har också spelat klart för dagen.

Madelene Sagström gick rundan på sex över par med två birdies, sex bogeys och en dubbelbogey.

Vinden har tilltagit under eftermiddagens spel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset