Nöje TV Nyheter

Republikansk debatt – utan Trump

Presidentaspiranten Donald Trump fortsätter sitt korståg mot tv-kanalen Fox News i allmänhet, och dess ankare Megyn Kelly i synnerhet.
Presidentaspiranten Donald Trump fortsätter sitt korståg mot tv-kanalen Fox News i allmänhet, och dess ankare Megyn Kelly i synnerhet.

De republikanska presidentaspiranterna möts för en sista debatt före det hett emotsedda nomineringsmötet i Iowa. Men affärsmannen Donald Trump dyker av allt att döma inte upp eftersom han är mitt inne i ett gräl med tv-kanalen Fox News.

Frågan är om övriga aspiranter – som Texassenatorn Ted Cruz, Floridasenatorn Marco Rubio och den tidigare neurokirurgen Ben Carson – får tillfälle att lägga ut orden lite mer om Trump inte står i mitten och dominerar. En andra fråga är om Fox News får lika höga tittarsiffror på debatten, eller om väljare landet över i stället väljer att se sändningar från det insamlingsevenemang för krigsveteraner som Trump sagt att han ska stå värd för samtidigt.

Bråket mellan Trump och den konservativa tv-kanalen Fox News sträcker sig tillbaka till en debatt i augusti då tv-ankaret och debattmoderatorn Megyn Kelly frågade Trump om hans kvinnosyn, vilket ledde till en infekterad ordväxling.

Trump har försökt få bort Kelly från debatten i Iowa, med argument som att hon är partisk och att han inte skulle få en rättvis behandling. Men kanalen har vägrat att backa, och ironiserat över Trumps beteende. Och Trump slår tillbaka: "Jag vägrar att kalla Megyn Kelly för en bimbo, för det vore politiskt inkorrekt. I stället kallar jag henne bara för en lättviktsreporter", skriver han på Twitter.