Sport

Reserverna gillar läget

Marcus Rohdén blev sent inkallad till EM-lägret.
Marcus Rohdén blev sent inkallad till EM-lägret.

De deltar i förberedelserna men är inte uttagna i EM-truppen.Det påverkar inte inställningen. Marcus Rohdén gör allt för att ställa sig först i kön och Isaac Kiese Thelin är mest glad för att slippa smärta.

Målvakten Johannes Hopf, mittfältarna Marcus Rohdén och Muamer Tankovic samt anfallaren Isaac Kiese Thelin fyller luckorna i EM-truppen över landskampen mot Slovenien i Malmö på måndag.

Efter reservinsatsen är det tack och adjö.

Elfsborgsmittfältaren Rohdén har trots den udda situationen inga problem med motivationen.

– Det är bara att gå ut och visa att man ska vara med och slåss om det om det är någon som blir skadad eller inte blir frisk, säger 25-åringen.

Rohdén kunde komma loss till EM-lägret eftersom han är avstängd i klubblaget Elfsborg. En konspirationsteoretiker skulle kunna tro att han tog de gula korten mot Jönköpings Södra med avsikt.

– Nej, absolut inte, säger han och skrattar.

Isaac Kiese Thelin är också glad. Efter en skadefylld säsong med spel i blott sju ligamatcher för Bordeaux är smärtorna i hälen äntligen borta.

– Nu kan jag gå för fullt. Det är kul att vara tillbaka och kunna göra allt man vill på planen. Att vara sitt gamla jag, säger 23-åringen.

Anfallaren tvekade inte när förbundskaptenen Erik Hamrén kallade.

– Det är bra att få visa upp sig, visa att man fortfarande håller. Folk verkar tro att man glömt hur man spelar fotboll men så är det inte, säger Kiese Thelin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset