Nyheter Ekonomi Sverige

Restaurangkött kan svenskmärkas

Ingen kan säga säkert hur stor andel av köttet som serveras på krogar och restauranger i landet som kommer från Sverige, det saknas samlad statistik. Arkivbild.
Ingen kan säga säkert hur stor andel av köttet som serveras på krogar och restauranger i landet som kommer från Sverige, det saknas samlad statistik. Arkivbild.

Allt fler restauranggäster vill ha ursprungsmärkning på animaliska produkter. Flera försök att införa detta har misslyckats men nu ska branschorganisationen Visita se om det är möjligt att införa en frivillig köttmärkning, rapporterar lantbrukets affärstidning ATL.

– Jag hoppas att det ska bli klart under året och bedömer att det i första hand kommer att gälla animalier, säger Sara Sundquist från Visita till tidningen.

Regeringen efterfrågade i december ursprungsmärkning av kött på krogar. Sundquist hoppas att branschen gemensamt ska ta fram ska ta fram klara riktlinjer för sådan information.