Sport

Revbensskada knäckte Västerås

Sandvikens Patrik Nilsson (mitten) jublar efter sitt 7–3-mål mot Västerås.
Sandvikens Patrik Nilsson (mitten) jublar efter sitt 7–3-mål mot Västerås.

Regerande mästarlaget Västerås är nära att missa SM-finalen i bandy efter 4–9 hemma mot Sandviken. Villa-Lidköping har också kopplat ett finalgrepp efter 7–3 mot Bollnäs i den tredje semifinalen.

Sandviken och Villa Lidköping står med varsitt ben i finalen på Tele 2 Arena. Båda lagen har 2–1 i matcher efter tre spelade semifinaler.

Men det mesta i Västerås skulle handla om Simon Janssons revben. När Västeråsstjärnan skadades krackelerade VSK fullständigt.

Sandviken kom till Västerås med ett samlat försvar. Gästerna tog ledningen, men VSK kom tillbaka. När speluppbyggaren Simon Jansson bombade in 2–1 var det stor fördel för mesta mästarna.

Tre minuter efter ledningsmålet segnade Simon Jansson ner på isen efter en närkamp med Daniel Mossberg. Jansson höll sig för magen och tusentals Västeråsare likaså.

Brutet revben

Jansson bars ut med ett förmodat brutet revben. Efter det föll Västerås ihop fullständigt.

– Jag tycker att det är upp till domaren att se sådana saker. Så klart spelar det väldigt stor roll för oss, han har varit vår bästa spelare, säger Västeråstränaren Mikael Karlsson efter matchen.

Det var oroligt under läktarna i arenan efter matchen. Uppretade Västeråsfans uppträdde hotfullt mot ledare i Sandviken och krävde att Daniel Mossberg skulle komma ut.

– Jag har inget att säga om vad som hände. Det finns tydligen på tv, så alla får väl titta själva och bilda sig en uppfattning, säger Daniel Mossberg om närkampen.

– Det finns ingen anledning för mig att kommentera vad som hände. Jag vill fokusera på matchen, nu har vi ett grepp om Västerås.

Sandviken tog över

I paus stod det 2–2. Efter det gick Sandviken till en mäktig offensiv och kunde enkelt mala ner hemmalaget. Utan Simon Jansson fungerade ingenting, och det mesta pekar mot att han är borta resten av denna säsong.

I Lidköping tog hemmalaget Villa ett litet steg mot klubbens genom tiderna fjärde SM-final. Kaptenen David Karlsson gjorde fyra mål och storspelade. Det var hemmalaget som kopplade ett tidigt grepp och höll en ledning matchen igenom.

Bollnäs gav aldrig upp. Hälsingarna reducerade hela tiden och höll ner siffrorna till fyra bollar. På fredag kväll spelas de fjärde semifinalerna i Sandviken och Bollnäs.