Nöje Musik

Rickard och Rikard hyllades av QX

"För mig blir det inte finare än så här", sade Rickard Söderberg när han tog emot priset som årets homo/bi/trans på QX gaygala.
"För mig blir det inte finare än så här", sade Rickard Söderberg när han tog emot priset som årets homo/bi/trans på QX gaygala.

Han nominerades bland annat för att ha "mött hat med sång och kärlek". I kväll prisades Rickard Söderberg som årets homo/bi/trans på QX gaygala. En annan Rikard – Wolff – tilldelades årets hederspris.

Femton priser delades ut under QX årliga gaygala på Cirkus i Stockholm på måndagskvällen. Årets hederspris delades ut av tidningens chefredaktör Anders Öhrman som hyllade Rikard Wolff som en av de mest genuina personerna han har träffat genom åren, enligt qx.se.

"Blir inte finare"

På plats för att dela ut pris till årets homo/bi/trans var delar av de nominerades familjer, bland andra pristagarens bror.

– För mig blir det inte finare än så här, sade Rickard Söderberg när han tog emot priset.

Han var dock inte den enda operasångaren som hyllades på galan. Även Malena Ernman har röstats fram av läsarna och utsågs till årets hetero.

"Slår man upp civilkurage så hittar man en bild på Malena Ernman tätt intill texten. Vilken hjälte denna kvinna är", löd motiveringen nomineringen.

Dans till "YMCA"

Kvällen bjöd på flera liveframträdanden. Ola Salo tog ton till David Bowies "Life on mars", det bjöds på schlagermedley och när klockan närmade sig midnatt intog Anna Book scenen och bjöd på sitt diskade Melodifestivalbidrag. Innan det var dags att sätta punkt för kvällen gästade Victor Willis från Village People och publiken fick dansa med till "YMCA".

Bland kvällens pristagare fanns bland andra Newcomers – RFSL:s verksamhet för asylsökande hbtq-personer – Måns Zelmerlöws låt "Heroes" och tv-serien "Modus".

På plats för att dela ut några av priserna var meteorologen Nils Holmqvist, journalisten Masha Gessen och programledaren Lotta Lundgren.

Anders Wiklund/TT
"Jag vill säga att ingen ska diskrimineras av ursprung, hudfärg, religion eller sexuella läggning. Om alla vore som ni här ikväll skulle det inte finnas några krig", sade Malena Ernman när hon tog emot pris som årets hetero, skriver QX.
Anders Wiklund/TT
"Jag ser det här som en belöning, inte för vad jag har gjort, utan för hur jag har levt. Jag har gjort vad jag har haft lust med, och det kommer jag fortsätta med. Kampen fortsätter", sade Wolff i sitt tacktal, enligt aftonbladet.se.
Anders Wiklund/TT
Tillsammans med Dinah Nah, Magnus Karlsson, Mariette Hansson och Jon Henrik Fjällgren bjöd Måns Zelmerlöw på ett schlagermedley som självklart innehöll "Heroes", som prisades som årets låt på galan.