Nöje Musik Metro Music

Rihanna får Stockholm att koka

Rihanna på scenen i Tele2 Arena.
Rihanna på scenen i Tele2 Arena.

De mest hängivna fansen har köat sedan i går. Nu är också Rihanna på plats – strax före klockan 22 gjorde superstjärnan entré i Tele2 Arena. – Stockholm, skrek hon från scenen.

Vid halv sju lämnade Rihanna Grand Hôtel i centrala Stockholm för vidare färd mot Globenområdet. Efter att Big Sean och DJ Mustard värmt upp publiken klev sedan superstjärnan upp på Tele2 Arenas scen till tonerna av "Stay".

Den följdes snabbt av låtar som "Birthday cake", "Pour it up" och "Bitch better have my money".

Stämningen i arenan är hög och det är inte så konstigt.

Det har gått tre år sedan Rihanna senast landade i Sverige och gjorde ett bejublat uppträdande i Globen. Hennes fans hade fått vänta längre än så på ett nytt album när "Anti", det åttonde i ordningen, till slut släpptes i januari i år.

Men det långa glappet har inte inneburit att den barbadiska popikonen legat på latsidan de senaste åren – snarare tvärtom.

Hon har gjort låtar med alla från Kanye West och Paul McCartney till Eminem och Shakira. Häromveckan klättrade också Calvin Harris och Rihannas singel "This is what you came for" upp på Billboardlistans femte plats – det innebär att Rihanna nu har haft lika många låtar (21) på listans fem högsta placeringar som Elvis Presley.

Spelningen i Tele2 Arena är den första av två Rihanna-konserter i Sverige i sommar. Redan den 2 augusti återvänder hon för en konsert i Malmö Arena.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset