Sport

Rinne stoppas från OS

Jacob Rinne stoppas från OS av nya klubben Gent. Arkivbild.
Jacob Rinne stoppas från OS av nya klubben Gent. Arkivbild.

36 klubbar hade tackat nej till att släppa svenska spelare till OS-turneringen i fotboll på herrsidan.Nu är det 37.Efter att även målvakten Jacob Rinne stoppats undersöker Svenska fotbollförbundet möjligheten att få göra undantag från bruttotruppen.

För första gången sedan 1992 kommer Sverige att ha ett herrlag med i OS-fotbollen. Men med en månad kvar till premiären mot Colombia i Manaus har förbundskaptenen Håkan Ericson tvingats konstatera ett manfall som får utvecklingen i en Agatha Christie-deckare att framstå som städad.

I mitten av juni presenterade Ericson en bruttotrupp på 35 spelare, men berättade samtidigt att han hade fått nej från 36 spelare. Därefter har Zlatan Ibrahimovic, Emil Bergström, Filip Helander och David Moberg Karlsson försvunnit.

"Självklart är det tråkigt"

På måndagen meddelade även målvakten Jacob Rinne – som i fredags lämnade Örebro för belgiska Gent – att han stoppas av sin nya klubb.

– Tyvärr blir det inget OS för mig. Ligan börjar ju då och man vill vara med från början. Självklart är det tråkigt att missa OS för det har jag varit inställd på. Samtidigt går Gent före och det här är en dröm man haft sedan man varit liten, säger Rinne till Expressen.

Därmed har Ericson bara två målvakter – Andreas Linde, Molde, och Tim Erlandsson, Nottingham Forest – i bruttotruppen.

– Det ställer till det för oss, det gör det onekligen, säger Håkan Ericson till Radiosporten apropå alla återbud.

Varken bu eller bä

Enligt Radiosporten utreder Svenska fotbollförbundet nu om det går att göra undantag och ta ut spelare som inte var med i bruttotruppen.

– Vi undersöker den möjligheten, säger Ericson.

– Jag kan varken säga bu eller bä om det. I grund och botten är väl inte tanken att det ska vara så. Men eftersom läget är som det är: Att det inte är Fifa-datum och man måste lämna in bruttotruppen så långt innan vi ska åka så...