Sport

Rissveds OS-dröm lever

Jenny Rissveds. Arkivbild.
Jenny Rissveds. Arkivbild.

Medaljhoppet Jenny Rissveds avbröt helgens OS-genrep i London på grund av skada. Nu kommer relativt lugnande besked från den 22-åriga mountainbikecyklisten. OS i Rio de Janeiro är förmodligen inte i fara trots allt.

– Vi har tittat på henne och hon har en blödning på baksidan av låret. Men vi bedömer inte att OS ska vara i fara. Det kommer framför allt att visa sig de närmaste dagarna åt vilket håll det pekar, säger SOK:s läkare Per Andersson till TT.

Orsaken till skadan var en lite väl hårdhänt massage i fredags, skriver viasatsport.se. Rissveds massör slant och spräckte ett blodkärl. Under lördagens träningspass kände Jenny Rissveds av detta vilket bidrog till att hon fick kliva av under söndagens tävling.

– Det är klart att det inte är något som man önskar sig så nära inpå ett OS, men samtidigt är hon fullt fokuserad på att förbereda sig så bra som möjligt så att hon kan vara med på OS och göra sig själv rättvisa, säger Per Andersson.

Rissveds fortsätter OS-uppladdningen i Sierra Nevada i Spanien. Tävlingarna i mountainbike avgörs under de olympiska spelens sista helg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset