Sport

Roe skrev på – och hade uppvisning

Linköpings Gustav Forsling jagas av Frölundas Artturi Lehkonen. Linköping vann med 5–0.
Linköpings Gustav Forsling jagas av Frölundas Artturi Lehkonen. Linköping vann med 5–0.

Innan nedsläpp tecknade Garrett Roe ett nytt tvåårskontrakt med Linköping.Sedan bjöd den amerikanske stjärncentern på stor show med två mål och två assists inför hemmafansen då serieledande Frölunda krossades med 5-0.

Efter att ha öst in poäng i österrikiska och tyska ligan värvades Garrett Roe till LHC i somras.

Centern har dragits med en hel del skadeproblem – men trots bara 27 matcher är han tvåa i lagets interna poängliga med 11 mål och 19 assists.

Lördagen inleddes med att anfallsstjärnan skrev på ett nytt tvåårskontrakt som presenterades precis innan nedsläpp – och fortsatte med att Garrett hade uppvisning mot tabellettan Frölunda.

Två mål och två assists kom från Roes klubba – och kedjan med Rhett Rakhshani (tre mål) och Andrew Gordon (en assist) snurrade stundtals rejält.

– Måste ha varit vår bästa match för säsongen så här långt. Alla killar i laget gjorde ett grymt jobb och slet enormt under 60 minuter, ler hjälten och nye publikfavoriten.

Lossnade i sista

Efter att ha pressat på ordentligt i två perioder – då gästernas målvakt Johan Gustafsson var suverän – lossnade det i den sista.

Då ökade LHC på från 1-0 ända till 5-0 och 8 067 åskådare – bästa publiksiffran den här säsongen – hyllade sina favoriter med stående ovationer under slutminuterna.

– Fantastiskt bra publik, vilken stämning och vilket drag. Så här skulle det vara jämt, skrattar Roe. Supportrarna betyder verkligen mycket för oss och ger en massa energi.

"Totalt överkörda"

Linköping har vunnit sex av de sju senaste matcherna – trots att man har stjärnor som Broc Little och Nichlas Hardt skadade – men har inte genomfört någon match med så pass genomgående hög intensitet och kontinuitet utan dalar som mot Frölunda.

– Vi har jobbat väldigt mycket med att hitta ett konsekvent spel och den här veckan har det verkligen fungerat både defensivt och offensivt för oss. Tio gjorda mål mot topplagen Skellefteå och Frölunda och bara två insläppta, framhåller assisterande tränaren Klas Östman.

Göteborgarna orkade inte stå emot LHC:s press och drog på sig flera onödiga utvisningar.

– Vi blir totalt överkörda, ingen kan säga något annat. Sedan släpper vi in fyra mål i boxplay och visar dålig disciplin på slutet. Så det finns helt klart saker vi måste arbeta på, säger tränaren Roger Rönnberg.