Sport

Ronaldo redo att avgöra finalen

Zinedine Zidane hoppas att Cristiano Ronaldo avgör Champions League-finalen.
Zinedine Zidane hoppas att Cristiano Ronaldo avgör Champions League-finalen.

Cristiano Ronaldo är spelaren som ska avgöra Champions League-finalen till Real Madrids fördel. Det hoppas i alla fall tränaren Zinedine Zidane.

Real Madrid målsprutande fixstjärna gav Zidane, lagkamrater och supportrar skrämselhicka när han linkade av tisdagens träning.

Med Zidane sade med eftertryck vid fredagskvällens presskonferens i Milano att Ronaldo är i fullt slag på San Siro när Champions League-finalen i fotboll mellan Madrid-rivalerna Real och Atlético avgörs på lördagskvällen.

– Han är hel och frisk till 100 procent och när man spelar final i Champions League överträffar man sig själv, sade Zidane.

När de båda Madrid-lagen möttes i finalen för två år sedan vann Real efter förlängning. Sedan dess har Atlético ett imponerande facit mot den välmeriterade ärkerivalen. På tio möten har Real bara vunnit en gång. Det ger Zidanes kollega Diego Simeone ett psykologiskt övertag inför lördagens möte.

– Det blir en svår match, men inte tuff. De har gjort det fantastiskt bra, men det här är russinet i kakan för oss. Vi har kunnat förbereda oss i två veckor och nu väntar spelarna bara på att matchen ska blåsas igång.

Mittbacken Sergio Ramos såg med ett nickmål i slutsekunderna till att Real Madrid fick förlängning i Champions League-finalen för två år sedan.

– Man kan inte leva i det förgångna. Det här är en ny final och jag är lika hungrig som förut, sade han.